Μαρινάτα με καφέ και ρούμι
Μαρινάτα με καφέ και ρούμι , ιδανική για μπριζόλες στα κάρβουνα και όχι μόνο!
Υλικά
- 1 φλ.καφέ φίλτρου
- 2 κ. σούπας μπαλσάμικο ξύδι
- 2 κ. σούπας λάδι
- 2 κ. σούπας σόγια σως
- 2 κ. σούπας ρούμι
- 2 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ. γλυκού κόλιαντρος
- 1/4 φλ. κέτσαπ (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Καβουρδίζουμε τον κόλιανδρο σε τηγανάκι για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά,χωρίς λάδι.
- Τον χτυπάμε στο γουδί.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε να μαριναριστεί η μπριζόλα μας για 3 - 8 ώρες.
Σημειώσεις συνταγής
Ιδανική για να κάνετε ζουμερή τη μοσχαρίσια σας μπριζόλα ακόμα και για BBQ!
Η χοιρινές γίνονται κάπως σκληρές με αυτή τη μαρινάτα και τους ταιριάζει καλύτερα κάποια μαρινάτα με μουστάρδα και μέλι.
Στη συνταγή της μαρινάτας μπορεί να προστεθεί αν θέλετε 1/4 φλιτζανιού κέτσαπ.