Σαλάτα Καραϊβικής με καβουρόψιχα
Υλικά
- 3 φλιτζάνια ζυμαρικά μικρά (φιογκάκια ή βίδες)
- 1 πακέτο καβουρόψιχα συσκευασμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 μάνγκο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 1 καυτερή πιπερίτσα
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 3 κ.σ. χυμό lime
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. μέλι
- 1/2 κ. γλ. κίμινο
- 1/2 κ. γλ. τζίντζερ
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράστε τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό για 8 με 10 λεπτά ώστε να μείνουν al dente. Σουρώστε και προσθέστε κρύο νερό.
- Τοποθετείστε τα ζυμαρικά, την καβουρόψιχα, την κόκκινη πιπεριά, το μάνγκο, τον κόλιανδρο, την καυτερή πιπεριά σε ένα μεγάλο μπωλ και αφήστε στην άκρη.
- Σε ένα μικρό μπώλ ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, το λάιμ. το ελαιόλαδο, το μέλι, το κύμινο, το τζίντζερ και το αλάτι.
- Περιχύστε πάνω στη σαλάτα και ανακατέψτε να πάει το dressing παντού.
- Βάλτε στο ψυγείο για μία περίπου ώρα.
Η συνταγή Σαλάτα Καραϊβικής με καβουρόψιχα μαγειρεύτηκε απο : anna στις 2011-06-20 10:53