Ομελέτα με γαρίδες
Η ομελέτα με γαρίδες είναι παραλλαγή ισπανικού πιάτου για ένα γρήγορο αλλά γευστικό πιάτο.
- Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
- Σερβίρει 4
- Εύκολο
Υλικά
- 6 αυγά
- 4 κουταλιές σούπας γάλα ή νερό
- 5 κ.σούπας βούτυρο
- 1 φλ. τσαγιού γαρίδες
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε για 14 λεπτά και ξεφλουδίζετε τις γαρίδες.
- Βάζετε σε τηγανάκι μία κουταλιά βούτυρο να κάψει και ρίχνετε τις γαρίδες να σωταριστούν.
- Αλατοπιπερώνετε.
- Ετοιμάζετε την ομελέτα όπως συνήθως και την ψήνετε σιγά σιγά.
- Όταν είναι στο κέντρο μισοψημένη, τοποθετείτε της γαρίδες και διπλώνετε την ομελέτα. Την αφήνετε να ψηθεί και σερβίρετε με προσοχή σε στενόμακρη πιατέλα.
Σημειώσεις συνταγής
Η ομελέτα φτιάχνεται σε διάφορες παραλλαγές κατά τα γούστα μας. Με αυτή τη λογική προσθέτουμε οποιοδήποτε άλλο υλικό της αρεσκείας μας, π.χ. κρεμμύδι φρέσκο ή ξερό, πάπρικα και άλλα.