Υλικά
- 1 κοτόπουλο 1 1/2-2 κιλά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 4 κρόκοι αυγών
- 2 κ.σ. κοφτές αλεύρι
- 2 κ.σ. φρυγανιά κοπανισμένη
- αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζετε και πλένετε το κοτόπουλο.
- Το κόβετε σε κομμάτια.Βάζετε σε κατσαρόλα το μισό βούτυρο να κάψει και ρίχνετε τα κομμάτια του πουλιού να ροδίσει.
- Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά,προσθέτοντας ένα φλιτζανάκι ζεστό νερό.
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο να λιώσει και ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι να διαλυθεί καλά.
- Κατεβάζετε τη φωτιά και ρίχνετε την κράμα γάλακτος και τη μισή παρμεζάνα.Ανακατεύετε να ενωθούν και κατεβάζετε από τη φωτιά.
- Χτυπάτε καλά τους κρόκους και τους προσθέτετε στο μείγμα.Παίρνετε ένα πυρέξ,το βουτυρώνετε και το πασπαλίζετε μα παρμεζάνα και φρυγανιά.
- Τοποθετείτε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σκεπάζετε με τη σάλτσα.
- Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα,κατόπιν με φρυγανιά,ραντίζετε την επιφάνεια με λιωμένο βούτυρο και βάζετε να ροδίσει σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά.
Η συνταγή Κοτόπουλο με παρμεζάνα μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-04-16 12:50