Υλικά
- 3/4 κιλού κιμάς
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 αυγά
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1-2 λεμόνια
- αλάτι,πιπέρι,νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Ο κιμάς μπορεί να είναι από οποιοδήποτε κρέας τρυφερό.
- Τον βάζετε σε λεκανίτσα και προσθέτετε το ρύζι πλυμένο,το κρεμμύδι,τον μαϊντανό,τα 2 ασπράδια αυγών,αλάτι και πιπέρι.
- Τα ζυμώνετε καλά.Τα βάζετε στη κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει.
- Πλάθετε τα γιουβαρλάκια σε σχήμα στρογγυλό και τα αραδιάζετε στη κατσαρόλα σε σειρές.
- Όταν τελειώσουν,τα σκεπάζετε με ζεστό νερό,και τα βάζετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με λίγο ζουμί(περίπου 1 φλιτζάνι τσαγιού).
- Χτυπάτε τότε τους 2 κρόκους,προσθέτετε το χυμό του λεμονιού,σε συνέχεια ζουμί από το φαγητό και περιχύνετε τα γιουβαρλάκια με τη σάλτσα.
- Ανακινείτε τη κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.
Η συνταγή Γιουρβαλάκια αυγολέμονο μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-04-02 16:23