Υλικά
- 1 1/2 κιλού μοσχάρι φέτα
- 1/4 κιλού κρεμμύδια ξηρά ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. μαϊντανός
- 1 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 4 κ.σ. αλεύρι
- 3 φλιτζάνια ζουμί κρέατος
- 3 κρόκοι αυγών
- 1-2 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι ολόκληρο
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε το κρέας σε ταμάχια μεγέθους αυγού, το πλένουμε, το βάζουμε σε κατσαρόλα με τόσο νερό, ώστε όταν βράσει, να μείνει περίπου με 3 φλιτζάνια ζουμί.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τον μαϊντανό, το σέλινο, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και τ'αφήνουμε να σιγοβράσουν. Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι, το ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί, και ρίχνουμε το ζουμί(3 φλιτζάνια)ζεστό και περασμένο από τρυπητό.
- Ανακατεύουμε συνεχώς να πήξει η σάλτσα και τότε τη βγάζουμε από τη φωτιά, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών, τους ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και ρίχνουμε το μείγμα λίγο-λίγο στη σάλτσα.
- Την ανακατεύουμε λίγο στη φωτιά και περιλούζουμε το φαγητό.
Η συνταγή Μοσχάρι μπλανκέτ μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-04-11 10:10