Υλικά
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι μπόν φιλέ
- 3/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι
- 1/3 φλιτζανιού τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/3 φλιτζανιού τσαγιού ξύδι
- 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- αλεύρι για το τηγάνισμα
- αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Παίρνετε κρέας εκλεκτό(κατά προτίμηση μπόν φιλέ)και λέτε στο κρεοπώλη σας να σας το κόψει σε λεπτές φέτες και να τις χτυπήσει.
- Αλευρώνετε ελαφρά τις φέτες του κρέατος.
- Βάζετε σε τηγάνι το λάδι και τηγανίζετε το κρέας να ροδίσει.
- Τοποθετείτε τις φέτες σε φαρδιά κατσαρόλα.
- Στο λάδι του τηγανιού ρίχνετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σκόρδο να σωταριστούν ελαφρά.
- Τα ρίχνετε μαζί με το λάδι στη κατσαρόλα με το κρέας.
- Βάζετε στη φωτιά και μόλις πάρουν βράση προσθέτετε λίγο-λίγο το ξύδι.
- Αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε για 2-3 λεπτά τη κατσαρόλα.
- Προσθέτετε τότε ένα φλιτζάνι νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει.
- Αν χρειαστεί προσθέτετε πότε-πότε λίγο ζεστό νερό.Σερβίρετε σε πιατέλα τις φέτες το κρέας και περιχύνετε με τη σάλτσα του.
- Συνοδεύετε μα πατάτες τηγανητές ή κροκέτες.
Η συνταγή Σοφρίτο Κέρκυρας μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-04-06 15:47