Νουά μοσχαριού με μουστάρδα
Υλικά
- 1 νουά γύρω στα 2 1/2 κιλά
- 3/4 φλιτζανιού βούτυρο ή φυτίνη
- 1 μικρό βαζάκι μουστάρδα
- 1/4 κιλού κρέμα γάλακτος
- αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Το φαγητό αυτο θέλει προπαρασκευή.
- Από το βράδυ, θα πλύνετε το νουά, θα το σκουπίσετε και θα το αλείψετε με μουστάρδα σ'όλη του την επιφάνεια.
- Θα το βάλετε σ'ένα πυρέξ ή λεκάνη και θα το περιλούσετε με την κρέμα γάλακτος.
- Θα το αφήσετε όλη νύχτα στο ψυγείο (στο κάτω ράφι).
- Την ώρα της μαγειρικής θα ξύσετε μ'ένα κουτάλι τη μουστάρδα απο την επιφάνεια του κρέατος και θα την ανακατέψετε με την κρέμα γάλακτος, που έχει κατασταλάξει στο πυθμένα του δοχείου.
- Φυλάτε το μείγμα κατά μέρος.
- Σε μια φαρδειά κατσαρόλα, βάζετε το βούτυρο να κάψει και τοποθετείτε το νουά προσεχτικά, αφού πρώτα το αλατοπιπερώσετε.
- Το ροδίζετε καλά απο τις δύο πλευρές.
- Βγάζετε από την κατσαρόλα και τοποθετείτε μαζί με το βούτυρο και 1 φλυτζάνι νερό σε πυρέξ ή ταψάκι. Βάζετε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο να ψηθεί γύρω στις 2 με 2 1/2 ώρες.
- Πότε-πότε το περιβρέχετε με τη σάλτσα του για να διατηρείται μαλακό.
- Δέκα λεπτά πρίν ψηθεί τελείως, τραβάτε το πυρέξ απο το φούρνο και ρίχνετε τη σάλτσα της μουστάρδας και τη κρέμα.
- Ανακατεύετε με τη σάλτσα του φαγητού και ξαναβάζετε στο φούρνο για δέκα λεπτά.Σερβίρετε το νουά σε πιατέλα κομμένο σε λεπτές φέτες και περιχύνετε με τη σάλτσα.
- Συνοδεύεται με σπανάκι σωτέ και πατάτες τηγανητές.
Η συνταγή Νουά μοσχαριού με μουστάρδα μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-03-29 14:47