Εξωτικό κοτόπουλο
Μια εξωτική συνταγή για να νοστιμίσει το κοτόπουλο!
Υλικά
- 4 φιλέτα στήθος από κοτόπουλο
- 750 γρ κρέμα γάλακτος
- 3 ποτήρια του νερού κρασί
- λάδι
- αλάτι
- μπόλικη πάπρικα
- σταφίδες και ανανάς κονσέρβα.
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μέτριες μπουκιές.
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τοποθετούμε τις μπουκιές και τσιγαρίζουμε μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους.
- Κατόπιν ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να σιγοβάσει μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Προσοχή μην στεγνώσει τελείως.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος το αλάτι και την γλυκιά πάπρικα, όση επιθυμεί ο καθένας.
- Προτείνω να ρίξετε μπόλικη έτσι ώστε η κρέμα του κοτόπουλου να πάρει μια ροζε απόχρωση.
- Αφού βράσει το φαγητό για μισή ώρα περίπου ρίχνουμε τις σταφίδες και τον ανανά σε κομμάτια και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σβήνουμε μετά από 5 λεπτά.
- Ιδανικό με μακαρόνια - ρύζι ή πουρέ.
- Καλή επιτυχία!!!