Φακές της Σόνιας
Οι φακές μπορεί να έχουνε πολύ σίδηρο, άλλα χρειάζονται και την κατάλληλη συνταγή για να γίνουν πραγματικά πετυχημένες.
Υλικά
- 250 γρ.φακές
- 7 φλυτζάνια νερό
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1 μεσαίο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καρότο
- 2 κλωνάρια σέλινο
- 3/4 κ.σούπας αλάτι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 πιπερίτσα καυτερή (εναλλακτικά 2 σταγόνες tabasco)
- 1 κ. σούπας Worcesteshire sauce
- 1 κ. σούπας hot ketchup
- 1 κ. σούπας πελτέ
- 2. κ. σούπας ξύδι (απλό ή μπαλσάμικο)
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε το νερό μας και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, τις φακές και το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, το σέλινο και τρίβουμε το καρότο μας.
- Χωρίς να αδειάσουμε το ζουμί από τις φακές προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα υλικά, τον πελτέ, το ξύδι, τη δάφνη, την καυτερή πιπερίτσα (εναλλακτικά 2 σταγονίτσες tabasco), τη Worcestershire sauce και την κέτσαπ.
- Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για άλλα 15 λεπτά.
- Και έτοιμες!
Σημειώσεις συνταγής
Οι νοστιμότερη συνταγή για φακές.Θα τις λατρέψετε!