Υλικά
- 1 πάπια
- 10- 12 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- μίξη από μπαχαρικά
- τζίντζερ
- 5 κ.σ. ζάχαρη
- soy sauce
- 1/2 κ.γλ. τσίλι σκόνη
- χυμός πορτοκάλι
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 Cº. Τρίψτε την πάπια με μπόλικο αλάτι να πάει παντού μέσα και έξω.
- Αλείψτε από πάνω το μείγμα μπαχαρικών να απλωθούν παντού και τρίψτε λίγο τζίντζερ αφήνοντάς το μέσα για να δώσει γεύση.
- Τοποθετήστε την πάπια σε σχάρα ψησίματος (ή ταψί) και βάλτε στο φούρνο.
- Από ώρα σε ώρα ελέγξτε το ψήσιμο και με ένα πηγούνι να την τρυπάτε για να φεύγει το περιττό λίπος.
- Μετά από μερικές ώρες θα δείτε το κρέας να φεύγει από τα πόδια που σημαίνει ότι έχει ψηθεί καλά.
- Δε χρειάζεται πάντα αλλά καμιά φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος, δυναμώστε τη θερμοκρασία.
- Στο ενδιάμεσο φτιάχνουμε τη σάλτσα από δαμάσκηνα.
- Κόψτε σε κομμάτια 10-12 δαμάσκηνα σε ένα τηγάνι με 5 κ.σ. ζάχαρη, λίγο μείγμα μπαχαρικών, λίγα κ.σ. soy sauce, μισό κ.γ. τσίλι και λίγο νερό.
- Βράστε τη σάλτσα αν θέλετε αφαιρώντας τα δαμάσκηνα από μέσα (δεν είναι απαραίτητο).
- Αν σας αρέσει προσθέστε χυμό πορτοκάλι (ταιριάζει) ή ξύσματα πορτοκαλιού.
Η συνταγή Τραγανή γλυκιά πάπια μαγειρεύτηκε απο : anna στις 2011-03-05 20:25