Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι
- 2 φλιτζάνια λάδι
- 1 κιλό μελιτζάνες στενόμακρες
- 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
- 3 ντομάτες φρέσκες τριμμένες
- 1 κτ.σ. πελτέ
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε το κρέας σε μερίδες.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και αλάτι για μισή ώρα.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το μισό λάδι να κάψει.
- Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
- Ρίχνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε.
- Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το νερό και τις ρίχνουμε στο τσιγαρισμένο κρέας γυρίζοντας δυο τρεις φορές.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και 2 φλιτζάνια νερό.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν 2 ώρες περίπου να μείνουν με τη σάλτσα τους.
- Καλή όρεξη!
Η συνταγή Μοσχάρι με μελιτζάνες μαγειρεύτηκε απο : σεφ στις 2011-02-11 22:52