Μακαρονάδα του Ψαρά
Η μακαρονάδα του ψαρά, γευστική πανδαισία γαρίδας και μυδιών, είναι ιδανική για κυρίως πιάτο σε ένα γεύμα θαλασσινών.
Υλικά
- 750 γρ. γαρίδες
- 20 - 30 μύδια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 πιπεριά καυτερή
- 1 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 2 κουτάκια τοματοπολτό
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 5 κουταλιές βούτυρο
- 2 κ. σούπας κοφτές αλάτι
- 2 κ. γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε τα μύδια πολύ καλά από τα "μαλλιά".
- Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
- Αφού έχουνε ανοίξει χωρίζουμε τη σάρκα από τα όστρακα.
- Πλένουμε τις γαρίδες μας και τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει.
- Στα 10 λεπτά βγάζουμε τις γαρίδες από την φωτιά.
- Τις καθαρίζουμε ώστε να μας μείνει μόνο η ψίχα τους.
- Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μας.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τα μύδια και τις γαρίδες και ψήνουμε μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.
- Λίγο πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το μαϊντανό.
- Βράζουμε τα μακαρόνια της αρεσκείας μας.
- Βγάζουμε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
- Στην κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι
- και τσιγαρίζουμε τα μακαρόνια για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα με τα μύδια και τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Η μακαρονάδα του ψαρά σερβίρεται ζεστή!
- Καλή όρεξη!