Σπαγγέτι με καπνιστό σολoμό και βότκα
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγετίνι (όσο πιο λεπτά τόσο καλύτερα, ή κανονικά τρικολόρε για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα)
- 1 πακέτο σολομό καπνιστό
- 1/2 φλιτζάνι βότκα
- 1 κρεμμύδι
- 1 κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
- 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 4 κλωνάρια μαϊντανό (ή άνηθο)
Εκτέλεση συνταγής
- Η συνταγή είναι πολύ απλή κατά την εκτέλεσή της αλλά εξαιρετικά γευστική!
- Βράζουμε τα μακαρόνια μας, προσθέτοντας κατά τη διάρκεια του βρασμού ένα κουτάλι λάδι και ένα κουτάλι αλάτι (κατά την κρίση μας). Παράλληλα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και το σολομό μας. Σε άλλο κατσαρολάκι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά (χωρίς λάδι) το κρεμμύδι μας, ανακατεύουμε συνέχεια και γρήγορα ρίχνουμε και τα κομμάτια σολομού. Γυρνάμε συνέχεια ώστε να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές. Σβήνουμε με βότκα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος (χαμηλών λιπαρών). Αφήνουμε να πάρει μία βράση και βγάζουμε από τη φωτιά.
- Περιχύνουμε τη σάλτσα μας πάνω από τα σπαγγέτι και ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα, ενώ τέλος προσθέτουμε φυλλαράκια μαϊντανού ή άνηθου.
- Ταιριάζει με λευκά ποτά!
Σημειώσεις συνταγής
Η συνταγή είναι πολύ απλή κατά την εκτέλεσή της αλλά εξαιρετικά γευστική!