Μύδια ατμού με άσπρο κρασί
Πώς μπορεί κανείς να απολαύσει νόστιμα και γρήγορα μύδια; Φτιάχνοντας τη συνταγή για μύδια ατμού με άσπρο κρασί!
Υλικά
- 1 κιλό. μύδια
- 2 φλ. κρασί (άσπρο)
- 3 κρεμμύδια
- 1 κτ. γλυκού αλάτι
- 1 κτ. γλυκού πιπέρι
- 1⁄2 ματσάκι μαϊντανό
Εκτέλεση συνταγής
- Πετάμε τα ήδη ανοιχτά ή σπασμένα μύδια.
- Τρίβουμε πολύ καλά τα κελύφη με σκληρή βούρτσα.
- Πλένουμε καλά τα μύδια με τρεχούμενο νερό και στην συνέχεια τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον μισό μαϊντανό, το κρασί και τα μύδια.
- Κλείνουμε καλά την κατσαρόλα και αφήνουμε τα μύδια να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 8-10 λεπτά.
- Σερβίρουμε τα μύδια γαρνιρισμένα με τον υπόλοιπο μαϊντανό και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
- Καλή μας όρεξη!