Σαλάτα με καπνιστό Σολομό
Η σαλάτα με καπνιστό σολομό είναι μια ελαφριά και γρήγορη πρόταση, που συνδυάζει υγιεινά λαχανικά με εξωτικές γεύσεις.
Υλικά
- 200 γρ. Σολομός (Μαρινάρεται σε χυμό από λεμόνι)
- 1 μαρούλι ή λόλο
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 πακέτο τοματίνια
- 1/2 ματσάκι άνηθος
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός
- 1/2 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 Κ.σ. σουσάμι
- 2 κ. σούπας ηλιόσπορος
- 1 αβοκάντο (μαρινάρεται σε χυμό από λεμόνι)
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/3 φλ. λευκό μπαλσάμικο
- 1/3 γρ. μαύρο μπαλσάμικο
- 1 κ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 κ. σούπας σάλτσα τεριγιάκι
- 1/2 φλ. Κάππαρη
Εκτέλεση συνταγής
- Μαρινάρουμε τον σολομό στο λεμόνι ώσπου να πλυθούν τα λαχανικά.
- Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το τεμαχίζουμε και το περιχύνουμε με λεμόνι.
- Ψιλοκόβουμε τα μαρούλια, τον μαϊντανό τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη ρόκα.
- Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση.
- Τεμαχίζουμε σε λεπτές λωρίδες τον σολομό.
- Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε σουσάμι, ηλιόσπορο και κάππαρη και φτιάχνουμε το ντρέσινγκ.
- Χτυπάμε ελαιόλαδο (1/2 φλιτζάνι), λευκό μπαλσάμικο (1/3 φλιτζάνι), μαύρο μπαλσάμικο(1/3 φλιτζάνι), σάλτσα σόγιας (1 κ. σούπας), σάλτσα τεριγιάκι(1 κ. σούπας), πιπέρι και αλάτι, και περιχύνουμε την σαλάτα σολομού.
- Καλή μας όρεξη!
Σημειώσεις συνταγής
Ταιριάζει με λευκό κρασί (Λημνιά Γη, ~7 ευρό)
Συνοδεύετε με παξιμαδάκια.