Κοτόπουλο με χυλοπίτες και σάλτσα μουστάρδας

Κοτόπουλο με χυλοπίτες και σάλτσα μουστάρδας

Κοτόπουλο με χυλοπίτες και σάλτσα μουστάρδας, πλούσια γεύση χωρίς συμβιβασμούς!

  • Κατηγορία: Ζυμαρικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.6 (5 votes)

Υλικά

  • 800 γρ. φιλέτο από φρέσκο κοτόπουλο, κομμένο σε φέτες
  • 400 γρ. χυλοπίτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 φλτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 πράσο ψιλοκομμένο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με το φύλλωμα, κομμένα σε ροδέλες
  • 3-4 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι απαλό, σε σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρουμε τις φέτες κοτόπουλου για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα απ' όλες τις πλευρές.
  2. Ύστερα ρίχνουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και το πράσο.
  3. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί, πασπαλίζουμε με το κάρυ, αλάτι και πιπέρι.
  4. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και βράζουμε για 10 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τις χυλοπίτες μέσα στην κατσαρόλα που έχουμε το κοτόπουλο και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό, μέχρι να καλυφθούν οι χυλοπίτες, όχι παραπάνω...
  6. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
  7. Μόλις γίνουν οι χυλοπίτες προσθέτουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και το τυρί, και ανακατεύουμε.
  9. Αφήνουμε για 2 λεπτά για να λιώσει το τυρί και είναι έτοιμο!
  10. Καλή όρεξη!

Σημειώσεις συνταγής

Μπορούμε να αφαιρέσουμε απο τη συνταγή το κάρυ και τη μουστάρδα και αντί αυτού βάζουμε άφθονη γλυκιά πάπρικα...η σάλτσα στο τέλος θα έχει ένα ωραίο ρόζ-κόκκινο χρώμα!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα