Κοτόπουλο με χυλοπίτες και σάλτσα μουστάρδας
Κοτόπουλο με χυλοπίτες και σάλτσα μουστάρδας, πλούσια γεύση χωρίς συμβιβασμούς!
Υλικά
- 800 γρ. φιλέτο από φρέσκο κοτόπουλο, κομμένο σε φέτες
- 400 γρ. χυλοπίτες
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 1/2 φλτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 πράσο ψιλοκομμένο
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με το φύλλωμα, κομμένα σε ροδέλες
- 3-4 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
- 1 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού κάρι απαλό, σε σκόνη
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρουμε τις φέτες κοτόπουλου για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα απ' όλες τις πλευρές.
- Ύστερα ρίχνουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και το πράσο.
- Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί, πασπαλίζουμε με το κάρυ, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε το ζεστό νερό και βράζουμε για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις χυλοπίτες μέσα στην κατσαρόλα που έχουμε το κοτόπουλο και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό, μέχρι να καλυφθούν οι χυλοπίτες, όχι παραπάνω...
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
- Μόλις γίνουν οι χυλοπίτες προσθέτουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και το τυρί, και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε για 2 λεπτά για να λιώσει το τυρί και είναι έτοιμο!
- Καλή όρεξη!
Σημειώσεις συνταγής
Μπορούμε να αφαιρέσουμε απο τη συνταγή το κάρυ και τη μουστάρδα και αντί αυτού βάζουμε άφθονη γλυκιά πάπρικα...η σάλτσα στο τέλος θα έχει ένα ωραίο ρόζ-κόκκινο χρώμα!