Χταποδάκια κοκινιστά

Χταποδάκια κοκινιστά - συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής

Κλασικός καλοκαιρινός μεζές το χταπόδι, το οποίο γίνεται εξαιρετικό και κοκκινιστό.

  • Κατηγορία: Θαλασσινά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.7 (6 votes)

Υλικά

  • 3-4 μικρά χταπόδια
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζανάκι ξύδι
  • 4 κ. σούπας συμπυκνωμένη σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αποψύχουμε και τοποθετούμε τα χταποδάκια σε ένα μπολ προσθέτοντας νερό και 1 φλιτζανάκι ξύδι.
  2. Αφήνουμε για 15 λεπτά.
  3. Αφού τα ξεπλύνουμε και τα στραγγίξουμε καλά, τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε στο ζουμί τους, (το οποίο αφήνουν κατά την διάρκεια του τσιγαρίσματος) αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο καθώς και το
  4. κρεμμύδι.
  5. Σβήνουμε μ' ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και προ-
  6. Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Σημειώσεις συνταγής

Ταιριάζει εξαιρετικά με ρύζι μπασμάτι.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα