Ριζότο με τόνο και μανιτάρια
Ριζότο με μανιτάρια και τόνο για ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα.
Υλικά
- 2 Κούπες ρύζι μπασμάτι
- 200 γρ. μανιτάρια (ψιλοκομμένα)
- 3 κ. σούπας βούτυρο
- 1 κ. σούπας αλεύρι
- 2 κονσέρβα τόνο (σε λάδι)
- 1 λεμόνι (τη φλούδα και 1 κ.σ. χυμό)
- 1/2 Κούπα κρασί (λευκό ξηρό)
- 1 κ. γλυκού κάρυ
- 2 κ. σούπας μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 5 κούπες νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το αφήνουμε να βράσει.
- Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε περίπου 19 λεπτά να βράσει.
- Στραγγίζουμε κι ανακατεύουμε με 1 κουταλιά από το βούτυρο και το τοποθετούμε σε φόρμα.
- Στραγγίζουμε τον τόνο και τον κόβουμε σε κομματάκια ενώ κρατάμε το ζουμί του σε μια κούπα.
- Σε ένα μικρό τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια έως ότου μαραθούν.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το αλεύρι, να σοταριστεί ελαφρά.
- Στην κούπα που έχουμε το ζουμί του τόνου προσθέτουμε τη φλούδα και το χυμό λεμονιού, το κρασί, αλάτι, πιπέρι, το κάρυ και συμπληρώνουμε με νερό ώσπου να γεμίσει η κούπα.
- Προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι κι ανακατεύουμε 2' επάνω στη φωτιά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού.
- Τέλος ρίχνουμε και ανακατεύουμε μέσα τα σοταρισμένα μανιτάρια και τα κομματάκια του τόνου.
- Ξεφορμάρουμε το ρύζι σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε το ριζότο με μανιτάρια με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
- Καλή μας όρεξη!