Osso Bucco με σοκολάτα
Υλικά
- 2-3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 4 κομμάτια μοσχαρίσιο κότσι
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλ. σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά καυτερή πράσινη ψιλοκομμένη
- 1 καρότο κομμένο σε φέτες
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 2 φλ. κόκκινο κρασί
- 3 φλ. ζωμό κοτόπουλο (ή μοσχάρι)
- 1 πελτές ντομάτα
- 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ. γλυκού μπαχάρι
- 2 κ. σούπας κακάο
- 3 κ. σούπας σοκολάτα μαύρη ψιλοκομμένη
Εκτέλεση συνταγής
- Σοτάρουμε για λίγο και σε χαμηλή φωτιά το μπέικον και στη συνέχεια προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας καλά να πάρει χρώμα.
- Βάζουμε το κρέας σε πιάτο και στη συνέχεια σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και το σκόρδο για περίπου 10 λεπτά (και λιγότερο).
- Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε ώστε να μείνει μισό από το υγρό μας.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα μεταφέρουμε το κρέας, τα λαχανικά, το ζωμό, τα μπαχαρικά, τα αρωματικά και αλατοπιπερώνουμε.
- Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 90 περίπου λεπτά.
- Αφαιρούμε το κρέας και τη δάφνη και προσθέτουμε το κακάο και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει.
- Ξαναβάζουμε μέσα το κρέας και αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση!
Σημειώσεις συνταγής
Στην ουσία πρόκειται για μοσχαρίσιο κότσι και η συνταγή ενώ θεωρείται ιταλική (μιλανέζικη), η συγκεκριμένη της παραλλαγή με τη σοκολάτα προέρχεται από το Περού!
Νόστιμη συνταγή που σερβίρεται πολύ ωραία με πουρέ πατάτας!