Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 2-3 ντομάτες ώριμες(ψιλοκομμένες)
- 2-3 γαρύφαλλα
- 1 φλούδα πορτοκάλι
- 1 ποτήρι του κρασιού μαυροδάφνη
- 1 κιλό μακαρόνια χονδρά
- 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
- 2 φλυτζάνια φυτίνη
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι να μαραθεί με φυτίνη, για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το κρέας κομμένο, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί.
- Προσθέτετε κατόπιν τη ντομάτα, τη φλούδα πορτοκαλιού, το γαρύφαλλο, αλάτι-πιπέρι, το ανάλογο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 1 1/2 ώρα.
- Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και αφού τα κρυώσετε τα σοτάρετε με φυτίνη.
- Σερβίρετε το κρέας με τα μακαρόνια προσθέτοντας το τριμμένο τυρί.
Η συνταγή Παστιτσάδα Κερκυρέϊκη μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-04-06 10:44