Καλαμαράκια κοκκινιστά
Καλαμαράκια κοκκινιστά, ένας γευστικότατος μεζές για το ουζάκι μας αλλά και νηστίσιμος.
Υλικά
- 1 κιλό καλαμαράκια μικρά
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 με 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε κύβους
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα πλένουμε καλά.
- Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Αφού πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι να πιούν το νερό τους.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το λάδι, δυναμώνοντας τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε τα καλαμαράκια σε σιγανή φωτιά περίπου για μισή ώρα, ώσπου να μαλακώσουν.