Ταραμοσαλάτα χειροποίητη της γιαγιάς
Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και επιβάλλεται να τιμήσουμε την παραδοσιακή ταραμοσαλάτα! Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την συνταγή της γιαγιάς Αθανασίας για μια απίθανη ταραμοσαλάτα.
Υλικά
- 200 γρ. ταραμάς άσπρος
- 1 φραντζόλα ψωμί άσπρο (2 ημερών)
- 1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι χυμός λεμονιού
- 1 κρεμμύδι μεσαίο τριμμένο ψιλό
- λίγο μαϊντανό ή ελίτσες για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Παίρνουμε το ψωμί μας το οποίο πρέπει να έχει ξεραθεί αρκετά, του αφαιρούμε την κόρα και στη συνέχεια μουσκεύουμε την ψίχα καλά σε ένα βαθύ μπολ.
- Ύστερα τρίβουμε σε κομμάτια τη βρεγμένη ψίχα.
- Στο γουδί πολτοποιούμε καλά τον ταραμά με δυνατές και γρήγορες κινήσεις προσθέτοντας λίγο λεμονάκι.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τη τριμμένη και βρεγμένη ψίχα και συνεχίζουμε το γούδισμα.
- Προσθέτουμε κατά σειρά λάδι, λεμόνι, χτυπάμε και ξανά λάδι, λεμόνι επαναληπτικά μέχρι να αρχίσει να ομογενοποιείται.
- Προς το τέλος (προαιρετικά) προσθέτουμε το λιωμένο σχεδόν κρεμμύδι και επαναλαμβάνουμε την ίδια κίνηση.
- Έτοιμη η ταραμοσαλάτα μας!
Σημειώσεις συνταγής
Γαρνίρουμε αν θέλουμε με μαϊντανό ή ελίτσες.
Συνοδεύει την ολόφρεσκη λαγάνα!
Το μυστικό της επιτυχίας είναι το γουδί!!!
Ξεχάστε τα μίξερ...
Ευχαριστούμε τη γιαγιά - Αθανασία για αυτή την καταπληκτική και πεντανόστιμη συνταγή!