Κοκορέτσι στην σούβλα
Παραδοσιακό κοκορέτσι σούβλας για την μεγάλη γιορτή του Πάσχα
Υλικά
- 1 συκωταριά αρνίσια ολόκληρη
- 1 1/2 αντεριά (ξέρει ο χασάπης σας)
- 2 - 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι - πιπέρι
- Ρίγανη
Εκτέλεση συνταγής
- Μουλιάζουμε για 1 ώρα τα έντερα σε νερό με 6-7 στημένα λεμόνια.
- Πλένουμε πολύ καλά τα έντερα και το εσωτερικό τους γυρίζοντας τα από την ανάποδη.
- Κόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια.
- Ανακατεύουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και την ρίγανη.
- Παίρνουμε ένα-ένα κομμάτι συκωταριάς, το βουτάμε στα μυρωδικά και το περνάμε σε σούβλα, βάζοντας κάθε φορά
- διαφορετικό είδος.
- Τυλίγετε τη σούβλα με τα έντερα.
- Ψήνουμε το κοκορέτσι για 1 με 1 1/2 ώρα σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντας τη σούβλα στην αρχή γρήγορα για να φτιάξει κρούστα και να μείνει ζουμερό και μετά αργά-αργά.
Σημειώσεις συνταγής
Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να γυρίσουμε τα έντερα από την ανάποδη και να καθαριστούν σωστά είναι ο εξής : Παίρνουμε ένα στύλο Bic ( το κλασσικό παλιό των 20 cents ) και αφού αφαιρέσουμε το στέλεχος με το μελάνι ( ώστε να μοιάζει χοντρό καλαμάκι ), πιάνουμε την μία άκρη από το έντερο και την αναδιπλώνουμε στο άκρο του και στην συνέχεια το περνάμε ανάποδα σε όλο το μήκος του εντέρου. Αυτό σε συνδυασμό με το "μούλιασμα" σε λεμόνι το οποίο είναι ιδιαίτερα όξινο άλλα και γευστικό μας εξασφαλίζει την καθαριότητα και την ωραία γεύση.