Κροκέτες μπακαλιάρου
Κροκέτες μπακαλιάρου, νηστίσιμος μεζές για την γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, 25η Μαρτίου
Υλικά
- 2 φλιτζάνια τσαγιού μπακαλιάρος βρασμένος και ψιλοκομμένος
- 2 μεγάλες πατάτες βρασμένες
- 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κ. σούπας μαϊντανός
- 3 κ. σούπας κοφτές φυτίνη
- αλάτι,πιπέρι
- λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε το μπακαλιάρο περίπου 10 λεπτά,αφαιρούμε τα κόκαλα και το δέρμα και τον κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
- Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουνε και τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.
- Ανακατεύουμε τον πουρέ με το μπακαλιάρο, προσθέτουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε (ζυμώνουμε) όλα τα υλικά καλά και τότε πλάθουμε τις κροκέτες μπακαλιάρου σε στρογγυλά ή κυλινδρικά σχήματα και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.