Ντοματοκεφτέδες
Οι ντοματοκεφτέδες είναι ένας πρωτότυπος μεζές, ιδανικός για συνοδεία σε οινοποσία.
Υλικά
- 2 κιλά φρέσκες ντομάτες
- 400 γρ. τυρί φέτα
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά
- 5 αυγά
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκ. σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε καλά τις ντομάτες, τις βουτάμε για λίγο σε καυτό νερό για να μαλακώσει η φλούδα και τις ξεφλουδίζουμε.
- Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τρίβουμε την φέτα.
- Αφαιρούμε τα σπόρια από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια.
- Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε την φέτα, την κεφαλογραβιέρα, τη φρυγανιά, τα αυγά και τα κομμάτια ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει εύπλαστο το μείγμα.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια το μείγμα μας.
- Αλευρώνουμε τους ντοματοκεφτέδες μας και τηγανίζουμε σε καυτό λαδί. Όταν ροδίσουν τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε ζεστούς και γαρνίρουμε εάν θέλουμε με φυλλαράκι δυόσμου.