Σπαράγγια με βούτυρο
Η πιο απλή, αλλα γευστική συνταγή για τον χρυσό της άνοιξης, τα σπάράγγια!
Υλικά
- 1 ματσάκι σπαράγγια κομμένα
- αλάτι και πιπέρι
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 1 κ. σούπας soy sauce
- 1 κ. γλυκού ξύδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C για 5-10 λεπτά και τοποθετούμε τα αλατοπιπερωμένα σπαράγγια σε κόλλα ψησίματος ώσπου να μαλακώσουν αισθητά για 12 περίπου λεπτά.
- Εντωμεταξύ σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο (καλύτερα φρέσκο), προσθέτουμε τη soy sauce και το μπαλσάμικο και ανακατεύουμε τη σάλτσα μας.
- Περιχύνουμε τα σπαράγγια με τη σάλτσα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Σημειώσεις συνταγής
Σερβίρεται ως ορεκτικό με τη συνοδεία κόκκινου κρασιού ή ακόμα και ως συνοδευτικό σε ένα κυρίως πιάτο όπως ψητό κρέας.