Μελιτζανοσαλάτα
Η μελιτζανοσαλάτα είναι ιδανικός μεζές ή ορεκτικό για να συνοδεύσουμε το ουζάκι μας!
Υλικά
- 2 μεγάλες μελιτζάνες
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 7 κ. γλυκού ξύδι
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Τρυπάμε την μελιτζάνα με ένα πιρούνι αρκετές φορές.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά στους 180C.
- Στην συνέχεια την ξεφλουδίζουμε προσεκτικά και την λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά και εναλλάξ το λάδι με το ξύδι.
- Προσθέστε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Γαρνίρουμε προαιρετικά με μαϊντανό την μελιτζανοσαλάτα και ελιές και απολαμβάνουμε έναν εξαιρετικό παραδοσιακό μεζέ.
- Καλή μας όρεξη!