Μοσχάρι με μπιζέλια φρέσκα
Μοσχάρι με λαχανικά μια απίθανη συνταγή που δοκιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε.
Υλικά
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι
- 2 κρεμμύδια μέτρια
- 1 1/4 μπιζέλια
- 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3/4 φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο
- 3/4 κιλού ντομάτες ώριμες
- αλάτι,πιπέρι,νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε τα μπιζέλια από τις ίνες, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.
- Κόβουμε το μοσχάρι σε μέτριες μερίδες, το πλένουμε, το στραγγίζουμε. Το αλατοπιπερώνουμε.
- Καθαρίζουμε, ψιλοκόβουμε και πλένουμε τα κρεμμύδια σε τρυπητό σκεύος.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει, ρίχνουμε το κρέας να καβουρδιστεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να καβουρδιστούν μαζί με το κρέας.
- Περνάμε τις ντομάτες από τρυπητό, ρίχνουμε το πολτό στο κρέας καθώς και δύο φλυτζάνια νερό και τ' αφήνουμε να βράσει περίπου 3/4 της ώρας.
- Ρίχνουμε τότε και τα μπιζέλια (τα τρυφερά δε θέλουν πολύ βράσιμο), τον μαϊντανό, λίγο αλατοπίπερο και 1/2 φλιτζάνι νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μοσχάρι με τα λαχανικά να σιγοβράσει και να μείνει με το βούτυρο του.