Σπιτική σφολιάτα

Σπιτική σφολιάτα

Σας παρουσιάζουμε τη συνταγή για να φτιάξετε εξαίσια σπιτική σφολιάτα!

  • Κατηγορία: Πίτες
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.9 (8 votes)

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα νερό
  • 400 γρ. βούτυρο μαλακό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα 400γρ. βούτυρο και φτιάχνουμε ένα ζυμαράκι που θα το αφήσουμε να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά.
  2. Το ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα μακρόστενο φύλλο και τοποθετούμε μέσα το βούτυρο.
  3. Κλείνουμε το φύλλο σαν φάκελο και το πλάθουμε από πάνω.
  4. Αν μας βγει το βούτυρο από τα πλάγια, το ξαναδιπλώνουμε ή του βάζουμε λίγο αλεύρι.
  5. Το τυλίγουμε με μια διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για κανά 20λεπτο.
  6. Το ξαναπλάθουμε μακρόστενο, ξαναδιπλώνουμε και το ανοίγουμε από την άλλη μεριά.
  7. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία άλλες 3 φορές.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα