Πατατοκροκέτες με μανιτάρια
Οι αγαπημένες σε μικρούς και μεγάλους κροκέτες πατάτας, αποκτούν ακόμα ένα συστατικό: τα μανιτάρια. Δοκιμάσαμε τη συνταγή και μας άρεσε τόσο, που σας την παρουσιάζουμε!
Υλικά
- 800 γραμμ. πατάτες
- 100 γραμμ.μανιτάρια λευκά
- 3 αβγά, χτυπημένα
- 1 κρεμμύδι μέτριο (τριμμένο)
- 2 κ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σούπας φρέσκο βούτυρο
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1/3 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
- φρυγανιά τριμμένη
- ελαιόλαδο (για τηγάνισμα)
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 40 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τελείως.
- Στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά και τις ξεφλουδίζουμε για να μπορέσουμε να τις περάσουμε από τη μηχανή του πουρέ.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και παράλληλα ζεσταίνουμε ένα τηγανάκι με ελαιόλαδο.
- Σωτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι με τα μανιτάρια για 3 περίπου λεπτά.
- Αφήνουμε εκτός φωτιάς και προσθέτουμε μαϊντανό.
- Στο μίγμα πουρέ προσθέτουμε τα μανιτάρια με το μαϊντανό καθώς και το φρέσκο βούτυρο, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- 'Εχουμε τώρα μια όσο πρέπει σφιχτή ζύμη που πλάθουμε σε κροκέτες της αρεσκείας μας.
- Ζεσταίνουμε πάλι ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και μέχρι να ζεσταθεί περνάμε τις κροκέτες από τριμμένη φρυγανιά.
- Τηγανίζουμε ροδίζοντας τις πατατοκροκέτες μας από όλες τις μεριές και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Καλή σας απόλαυση!