Πατατοκροκέτες με μανιτάρια

Κροκέτες πατάτας με μανιτάρια

Οι αγαπημένες σε μικρούς και μεγάλους κροκέτες πατάτας, αποκτούν ακόμα ένα συστατικό: τα μανιτάρια. Δοκιμάσαμε τη συνταγή και μας άρεσε τόσο, που σας την παρουσιάζουμε!

  • Κατηγορία: Ορεκτικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.4 (5 votes)

Υλικά

  • 800 γραμμ. πατάτες
  • 100 γραμμ.μανιτάρια λευκά
  • 3 αβγά, χτυπημένα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο (τριμμένο)
  • 2 κ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1/3 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • φρυγανιά τριμμένη
  • ελαιόλαδο (για τηγάνισμα)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 40 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τελείως.
  2. Στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά και τις ξεφλουδίζουμε για να μπορέσουμε να τις περάσουμε από τη μηχανή του πουρέ.
  3. Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και παράλληλα ζεσταίνουμε ένα τηγανάκι με ελαιόλαδο.
  4. Σωτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι με τα μανιτάρια για 3 περίπου λεπτά.
  5. Αφήνουμε εκτός φωτιάς και προσθέτουμε μαϊντανό.
  6. Στο μίγμα πουρέ προσθέτουμε τα μανιτάρια με το μαϊντανό καθώς και το φρέσκο βούτυρο, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  7. 'Εχουμε τώρα μια όσο πρέπει σφιχτή ζύμη που πλάθουμε σε κροκέτες της αρεσκείας μας.
  8. Ζεσταίνουμε πάλι ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και μέχρι να ζεσταθεί περνάμε τις κροκέτες από τριμμένη φρυγανιά.
  9. Τηγανίζουμε ροδίζοντας τις πατατοκροκέτες μας από όλες τις μεριές και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  10. Καλή σας απόλαυση!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα