Γιουβέτσι με μοσχάρι κοκκινιστό και μελιτζάνες

Αγαπημένη ελληνική συνταγή είναι το μοσχαράκι γιουβέτσι! Σας προτείνουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή με μελιτζάνες, μοσχάρι και κριθαράκι! Δοκιμάστε τη!
Υλικά
- 500 γρ. μοσχάρι
 - 500 γρ. κριθαράκι
 - 4 μελιτζάνες (μέτριες)
 - 1 Φλ. φέτα (τριμμένη)
 - 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
 - 1 καρότο
 - 1⁄2 πράσο (ψιλοκομμένο)
 - 1⁄2 Φλ. ελαιόλαδο
 - 1 Φλ. κρασί
 - 2 Φλ. ντομάτες (ψιλοκομμένες )
 - 1 κ.γ. ζάχαρη
 - 1 φυλλαράκι δάφνη
 - 4 γρ. μπαχάρι (λίγο)
 - 1 κ.γ. αλάτι
 - 1 κ.γ. πιπέρι
 
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε σε δυνατή φωτιά με λιγο λαδάκι το μοσχαράκι και το αφήνω να πάρει χρώμα.
 - Προσθέτω το σκόρδο , το κρεμμύδι , το καρότο , το πράσο, την δάφνη και το μπαχάρι.Το σβήνω με το κρασί.
 - Βάζω την ζάχαρη στις ψιλοκομμένες ντομάτες μου και τις ριχνω στο μοσχάρι.
 - Προσθέτω λίγο νεράκι , χαμηλώνω την φωτιά και το αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει και να "μελώσει".Στο τέλος προσθέτω το λάδι.
 - Το μοσχαράκι είναι έτοιμο! Ψήνουμε τις μελιτζάνες με πολύ λίγο λαδάκι στο φούρνο.
 - Αφού ψηθούν τις βάζουμε σ' ένα ταψί με πολύ λίγο λάδι , από πάνω το κριθαράκι που το έχω βράσει , από πάνω το μοσχαράκι που το έχω μαγειρέψει , από πάνω την φέτα και το βάζω στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά για να δέσουν τα υλικά.
 - Καλή όρεξη!
 
 