Γιουβέτσι με μοσχάρι κοκκινιστό και μελιτζάνες
Αγαπημένη ελληνική συνταγή είναι το μοσχαράκι γιουβέτσι! Σας προτείνουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή με μελιτζάνες, μοσχάρι και κριθαράκι! Δοκιμάστε τη!
Υλικά
- 500 γρ. μοσχάρι
- 500 γρ. κριθαράκι
- 4 μελιτζάνες (μέτριες)
- 1 Φλ. φέτα (τριμμένη)
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 καρότο
- 1⁄2 πράσο (ψιλοκομμένο)
- 1⁄2 Φλ. ελαιόλαδο
- 1 Φλ. κρασί
- 2 Φλ. ντομάτες (ψιλοκομμένες )
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 φυλλαράκι δάφνη
- 4 γρ. μπαχάρι (λίγο)
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε σε δυνατή φωτιά με λιγο λαδάκι το μοσχαράκι και το αφήνω να πάρει χρώμα.
- Προσθέτω το σκόρδο , το κρεμμύδι , το καρότο , το πράσο, την δάφνη και το μπαχάρι.Το σβήνω με το κρασί.
- Βάζω την ζάχαρη στις ψιλοκομμένες ντομάτες μου και τις ριχνω στο μοσχάρι.
- Προσθέτω λίγο νεράκι , χαμηλώνω την φωτιά και το αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει και να "μελώσει".Στο τέλος προσθέτω το λάδι.
- Το μοσχαράκι είναι έτοιμο! Ψήνουμε τις μελιτζάνες με πολύ λίγο λαδάκι στο φούρνο.
- Αφού ψηθούν τις βάζουμε σ' ένα ταψί με πολύ λίγο λάδι , από πάνω το κριθαράκι που το έχω βράσει , από πάνω το μοσχαράκι που το έχω μαγειρέψει , από πάνω την φέτα και το βάζω στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά για να δέσουν τα υλικά.
- Καλή όρεξη!