Πατατοκεφτέδες
Πατατοκεφτέδες ένας εντυπωσιακός μεζές με απαλή γεύση ιδανικός για τον μπουφέ ή για ορεκτικό - συνοδευτικό.
Υλικά
- 1 1/2 κιλό πατάτες σε μικρά κομμάτια
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- 2 κρεμμύδια
- 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλεύρι
- 3 αυγά
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε τις πατάτες σε νερό με αλάτι.
- Τις κάνουμε πουρέ και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χτυπάτε τ'αυγά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον πουρέ, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το αλάτι, την ρίγανη, το πιπέρι, το τυρί και τ' αυγά.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνουν μία ζύμη οι πατατοκεφτέδες και πλάθουμε τους κεφτέδες.
- Τους βουτάτε στο αλεύρι.
- Τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες σε μέτρια φωτιά σε λάδι που έχει κάψει καλά.
- Καλή όρεξη!