Πατάτες με κάρυ και κύμινο

Πατάτες με κάρυ και κύμινο - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Μεζέδες
  • Σερβίρει 2
  • Average: 4.5 (4 votes)

Υλικά

  • 2 όχι ώριμες πατάτες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κύμινο σπόρο
  • 2 κ.γ. κουρκουμάς
  • 2 κ.γ.κάρυ σε σκόνη
  • 2 κ.γ. χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 3 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιαντρο
  • ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ:
  • λίγο γάλα εβαπορέ
  • ή γάλα καρύδας (βρίσκετε στα περισσότερα σούπερ μάρκετ
  • στο τμήμα έθνικ κουζίνας- προϊόντων)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετήστε ολόκληρες τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό ώστε να τις καλύψει.
  2. Βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε και κόψτε τις πατάτες σε τέταρτα.
  3. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, όπου σοτάρετε σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία το κύμινο, τον κουρκουμά, και το κάρυ (σε σκόνη) για 1 λεπτό.
  4. Προσθέτετε τις πατάτες, και σοτάρετε μέχρι να ψηθούν. Πασπαλίζετε τις πατάτες με αλάτι, πιπέρι και φρέσκο ​​κόλιαντρο. Τις σερβίρετε ζεστές.

Σημειώσεις συνταγής

Μπορείτε αφού βράσουν οι πατάτες και τις στραγγίξετε,
να προσθέσετε λίγο γάλα εβαπορέ ή ακόμα και γάλα καρύδας
(ταιριάζει με το κάρυ για πιο πικάντικο αποτέλεσμα).
Στη συνέχεια, αφήνετε να απορροφήσουν το υγρό και προχωράτε με την εκτέλεση της συνταγής κατά την ανάμιξη των μπαχαρικών.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα