Μοσχαράκι μπουργκινιόν
Υλικά
- 1 κ.μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 3-4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 200γρ.κρεμμύδια μικρά στρογγυλά
- 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 φλ.τσ. μανιτάρια κομμένα στα δύο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 φλ. τσ. φυτίνη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε το μοσχαράκι με τη φυτίνη να ροδίσει για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια (καθαρισμένα), τα μανιτάρια, τα καρότα και το φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε.
- Μετά από 5 περίπου λεπτά σβήνουμε με το κρασί μας και προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε ανάλογη ποσότητα νερού και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 1/2 ώρα.
Σημειώσεις συνταγής
Η συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και σε χύτρα ταχύτητας όπου απαιτείται ο μισός χρόνος βρασμού.