Μοσχαράκι μπουργκινιόν

Μοσχαράκι μπουργκινιόν - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3.6 (22 votes)

Υλικά

  • 1 κ.μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3-4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 200γρ.κρεμμύδια μικρά στρογγυλά
  • 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 φλ.τσ. μανιτάρια κομμένα στα δύο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. τσ. φυτίνη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε το μοσχαράκι με τη φυτίνη να ροδίσει για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια (καθαρισμένα), τα μανιτάρια, τα καρότα και το φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε.
  2. Μετά από 5 περίπου λεπτά σβήνουμε με το κρασί μας και προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε ανάλογη ποσότητα νερού και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 1/2 ώρα.

Σημειώσεις συνταγής

Η συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και σε χύτρα ταχύτητας όπου απαιτείται ο μισός χρόνος βρασμού.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα