Φάβα Σαντορίνης

Φάβα Σαντορίνης

Η Φάβα είναι από τα πιο νόστιμα όσπρια και μαγειρεύεται με διάφορους τρόπους. Η Σαντορίνη παράγει φημισμένη φάβα από την αρχαιότητα και σας προτείνουμε να την δοκιμάσετε.

  • Κατηγορία: Σαρακοστή
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.6 (60 votes)

Υλικά

  • 1/2 κιλό φάβα (Σαντορίνης)
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • Μαϊντανός
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε τη φάβα σε κρύο νερό για δύο ώρες περίπου.
  2. Κόβετε το μισό κρεμμύδι και σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό το βράζετε μαζί με τη φάβα.
  3. Τη βράζετε μέχρι να χυλώσει και την ξαφρίζετε όποτε χρειαστεί.
  4. Όταν έχει χυλώσει αρκετά, την κάνετε πολτό με ένα μίξερ.
  5. Αλατίζετε τον πολτό φάβας και τη σιγοβράζετε για λίγο ακόμη.
  6. Όταν είναι έτοιμη τη σερβίρετε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.
  7. Από πάνω τρίβετε φρέσκο πιπέρι!

Σημειώσεις συνταγής

Εναλλακτικά του μαϊντανού σερβίρεται και με κάπαρη!
Είναι πολύ νόστιμη είτε σαν ορεκτικό είτε σαν κυρίως πιάτο και μπορεί να περιληφθεί στα πλαίσια μιας υγιεινής μεσογειακής διατροφής!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα