Σάντουιτς με ψητό χοιρινό και κολοκυθάκια τουρσί
Σάντουιτς με ψητό χορινό και κολοκυθάκια τουρσί, μια πολύ εύκολη και νόστιμη λιχουδιά για ένα γρήγορο αλλά γευστικότατο σνακ!
Υλικά
- 10 ψωμάκια μπέρκερ ή σάντουιτς
- (της αρεσκείας σας) (πολυτελείας ή με σουσάμι)
- 1/2 καπνιστό χοιρινό (μπαστούνι)
- 150ml νερό
- 100γραμμ. ζάχαρη
- 100γραμμ. ξύδι κόκκινο
- 4 κολοκυθάκια (κομμένα σε οριζόντιες φέτες)
- 1 αγγούρι μεγάλο (χωρίς σπόρια)
- (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 φλυτζάνι μαγιονέζα
- λίγο πολτό σκόρδου
- 3-4 μικρούλες πιπεριές τσίλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό μας και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι και τα κολοκυθάκια κομμένα σε οριζόντιες λωρίδες. Αφήνουμε να βράσει όλο το μίγμα για 10 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια τα αφήνουμε για λίγη ώρα μέσα στο ζουμί του τουρσί για να πάρουν αυτήν την ξυδάτη γεύση. Τέλος, όταν είναι να τα χρησιμοποιήσουμε τα στραγγίζουμε από τα πολλά υγρά (όχι όμως τελείως).
- Παράλληλα, αφαιρούμε τους σπόρους από το αγγούρι μας και το κόβουμε και αυτό σε οριζόντιες αλλά πολύ λεπτές λωρίδες.
- Ψιλοκόβουμε λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι. Κόβουμε σε φέτες το καπνιστό χοιρινό, σε πάχος της αρεσκείας μας. Ανοίγουμε τα ψωμάκια, αλείφουμε με μαγιονέζα. από πάνω προσθέτουμε το χοιρινό, μετά λίγο αγγουράκι, λίγο κολοκυθάκι (από τα τουρσί που φτιάξαμε), πολτό σκόρδου και αν θέλουμε να είναι ακόμα πιο καυτερό το σάντουιτς, βάζουμε και πιπεριές τσίλι.
- Τα σάντουιτς (ή μπέργκερ) είναι έτοιμα, τέλεια σε εμφάνιση αλλά και σε γεύση!