Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι - θαλασσινά

Φτιάχνουμε χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι αν θέλουμε να μας κρατήσει ( σε περιόδους νηστείας π.χ ) ή να το συνδυάσουμε ως ολοκληρωμένο κυρίως πιάτο αντί για μεζέ.

Υλικά (Σερβίρει 5)

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3-4 ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. φυτίνη
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε το χταπόδι και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Βάζετε τη φυτίνη σε μια κατσαρόλα να κάψει και προσθέτετε το κρεμμύδι να σωταριστεί.

Ανακατεύοντας, ρίχνετε το χταπόδι, τη ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι-πιπέρι, το ανάλογο νερό και αφήνετε να βράσουν καλά, με αρκετό ζωμό.

Πριν το χταπόδι καλοψηθεί ρίχνετε το κοφτό μακαρονάκι και αφήνετε να βράσουν μαζί 10-15 λεπτά.

Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι σερβίρετε ζεστό.

Μέσος όρος: 3.9 (32 ψήφοι )
Κατηγορία: , ,
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Σχετικές συνταγές για Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Είπαν για την συνταγή Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι