Μύδια ατμού με άσπρο κρασί

Μύδια ατμού με άσπρο κρασί

Πώς μπορεί κανείς να απολαύσει νόστιμα και γρήγορα μύδια; Φτιάχνοντας τη συνταγή για μύδια ατμού με άσπρο κρασί!

  • Κατηγορία: Σαρακοστή
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4 (22 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό. μύδια
  • 2 φλ. κρασί (άσπρο)
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 κτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κτ. γλυκού πιπέρι
  • 1⁄2 ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πετάμε τα ήδη ανοιχτά ή σπασμένα μύδια.
  2. Τρίβουμε πολύ καλά τα κελύφη με σκληρή βούρτσα.
  3. Πλένουμε καλά τα μύδια με τρεχούμενο νερό και στην συνέχεια τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  4. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον μισό μαϊντανό, το κρασί και τα μύδια.
  5. Κλείνουμε καλά την κατσαρόλα και αφήνουμε τα μύδια να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 8-10 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε τα μύδια γαρνιρισμένα με τον υπόλοιπο μαϊντανό και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
  7. Καλή μας όρεξη!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα