Κολοκυθοανθοί - κολοκυθοκορφάδες

Κολοκυθοανθοί - κολοκυθοκορφάδες

Οι Κολοκυθοανθοί - κολοκυθοκορφάδες είναι μια συνταγή που απογειώνει την γεύση και τις αισθήσεις!

  • Κατηγορία: Καθαρά Δευτερα
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4 (7 votes)

Υλικά

  • 15-20 ανθούς κολοκυθιού
  • 1 κουταλιά ρύζι για κάθε ανθό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνουμε τους ανθούς και τους καθαρίζουμε από το κοτσάνι, τα πράσινα φύλλα και κόβουμε και τον στήμονα, το κίτρινο μέρος.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το κρεμμυδάκι.
  3. Αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε την ντομάτα και το λάδι.
  4. Μπορούμε τώρα να τους ψήσουμε είτε στην κατσαρόλα είτε στον φούρνο.
  5. Α) Εάν τα βάλουμε στο φούρνο :
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 C.
  7. Λαδώνουμε καλά το ταψί και γεμίζουμε τον κάθε ανθό με το μείγμα και τον κλείνουμε από πάνω αλλά όχι σφικτά.
  8. Τα στρώνουμε σε μία σειρά και προσέχουμε να μην είναι ενωμένοι οι ανθοί.
  9. Βάζουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  10. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να γίνει το ρύζι.
  11. Β)Εάν τα βάλουμε στην κατσαρόλα :
  12. Γεμίζουμε τον κάθε ανθό με το μείγμα και τον κλείνουμε από πάνω αλλά όχι σφικτά.
  13. Τα τοποθετούμε σε στρώσεις και τα σκεπάζουμε με νερό και τα σιγοβράζουμε με ανοιχτό το καπάκι.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα