Ριζότο αλά μιλανέζε

Ριζότο αλά μιλανέζε - www.sidages.gr

Υλικά (Σερβίρει 6)

  • μερικά ξερά μανιτάρια
  • 1/2 φλ. τσ. βούτυρο
  • 3 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 2 φλ. τσ. ρύζι
  • 3 φλ. τσ. βραστό νερό
  • 2 κυβάκια ζωμός κότας
  • 1/2 κ. γλ. ζαφορά (ή σαφράν)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Μουσκεύετε τα μανιτάρια σε νερό για 15 λεπτά.
Σοτάρετε στο βούτυρο τα κρεμμύδια, μέχρι να ξανθύνουν.
Προσθέτετε το ρύζι, και τα σοτάρετε μαζί επί 2 λεπτά.
Ρίχνετε το νερό με τους ζωμούς και λίγο πιπέρι.
Ανακατεύετε το ρύζι, σκεπάζετε την κατσαρόλα (ή χύτρα) και αφήνετε να σιγοβράσει επί 20 λεπτά (ή 10). Προσθέτετε τη ζαφορά (ή σαφράν) και το ανακατεύετε. Σκεπάζετε το ρυζότο και το σερβίρετε σε 5 λεπτά σκέτο ή με τριμμένη παρμεζάνα.

Μέσος όρος: 3.9 (15 ψήφοι )
Κατηγορία: ,
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Είπαν για την συνταγή Ριζότο αλά μιλανέζε