Σουφλέ με ψωμί

Σουφλέ με ψωμί- www.sidages.gr

Υλικά (Σερβίρει 6)

  • 12 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1/4 κιλού κασέρι,κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 2/3 φλιτζανιού τσαγιού ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 3/4 λίτρου γάλα
  • 7 αυγά

Εκτέλεση συνταγής

Αφαιρείτε την κόρα από τις φέτες του ψωμιού και τις αλείφετε με βούτυρο και από τις δύο μεριές.Παίρνετε ένα ανάλογο πυρέξ και το βουτυρώνετε.Στρώνετε τις μισές (6 φέτες).
Επάνω στις φέτες τοποθετείτε τα μισά φετάκια του τυριού(κασέρι)και το μισό ζαμπόν.
Πασπαλίζετε με το μισό κεφαλοτύρι.
Στρώνετε δεύτερη σειρά με τις υπόλοιπες φέτες και επάνω σε αυτές το υπόλοιπο κασέρι και ζαμπόν.Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.
Χτυπάτε τ'αυγά πολύ καλά και ρίχνετε λίγο-λίγο το γάλα.
Περιχύνετε με το μείγμα το σουφλέ και αφήνετε σε δροσερό μέρος να μείνει για 2 ώρες για να μαλακώσει το ψωμί.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο (170-200)για 1/2 της ώρας.
Σερβίρετε απευθείας στο τραπέζι.

Μέσος όρος: 4 (6 ψήφοι )
Κατηγορία:
string(161) ""
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Είπαν για την συνταγή Σουφλέ με ψωμί

loading...