Μανιτάρια ψητά με μπαλσάμικο
Μια γευστική συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών και όχι μόνο. Εξαιρετικό συνοδευτικό για κρέας στην σχάρα.
Υλικά
- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- αλατοπίπερο
- ρίγανη (αν μας αρέσει)
- Για τη σως μπαλσάμικου
- 4 κ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 3 κ. σούπας μέλι
- 1 κ. σούπας μουστάρδα
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια μας καλά.
- Κόβουμε το χοντρό μέρος βάσης τους.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε σε ένα ταψί.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά, πασπαλίζουμε με ρίγανη (αν μας αρέσει) και με το ψιλοκομμένο μας σκόρδο και ψήνουμε σε φούρνο στους 170 C για περίπου 20 λεπτά.
- Για την παρασκευή της σως προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε καλά ώστε το μέλι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα και να λιώσει.
- Τέλος προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να πήξει η σως μας.
- Περιχύνουμε με τη σως για το σερβίρισμα και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό μας για έξτρα μυρωδιά.
Σημειώσεις συνταγής
Είναι πολύ απλή κατά την εκτέλεσή της και είναι άρτιο συνοδευτικό για ένα κρασί που πίνετε με την παρέα σας.
Παράλληλα μπορείτε να σερβίρετε μια ποικιλία τυριών.
Σε διαφορετική περίπτωση είναι νόστιμο και κατάλληλο ακόμα και για νηστεία!