Κροκέτες σπανάκι

Κροκέτες σπανάκι - www.sidages.gr

Υλικά (Σερβίρει 6)

  • 1 1/2 κιλό σπανάκι
  • 3 αυγά
  • 2 κ.σ.κοφτές βούτυρο φρέσκο
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψίχα ψωμιού
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
  • αλάτι,πιπέρι
  • φρυγανιά κοπανισμένη

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε και βράζετε το σπανάκι.
Το σουρώνετε σε τρυπητό και το πιέζετε να φύγει όλο το νερό.
Τοποθετείτε λίγο-λίγο επάνω σε μάρμαρο ή και μέσα σε πιάτο και το κόβετε με δύο μαχαίρια ψιλά -ψιλά κομματάκια.
Το βάζετε σε σουπιέρα βαθιά και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ψωμί τριμμένο στεγνό, το ένα αυγό ολόκληρο και τους δύο κρόκους, το βούτυρο, το τυρί και το κρεμμύδι περασμένο από ψιλό τρίφτη.
Τα ζυμώνετε όλα και παίρνοντας λίγο-λίγο,πλάθετε σε σχήμα κυλινδρικό ή στρογγυλό. Χτυπάτε ελαφρά τα ασπράδια με 2 κουταλιές νερό, βουτάτε τις κροκέτες σε φρυγανιά κοπανισμένη, μετά στο αυγό, μετά πάλι σε φρυγανιά και τις τηγανίζετε σε λάδι ή βούτυρο ώσπου να ροδίσουν απ'όλες τις πλευρές.

Μέσος όρος: 4.2 (6 ψήφοι )
Κατηγορία: , ,
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Είπαν για την συνταγή Κροκέτες σπανάκι