Κροκέτες πατάτας

Κροκέτες πατάτας - www.sidages.gr

Υλικά (Σερβίρει 4)

  • 1 1/4 κιλού πατάτες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1/2 κουταλιά πολτός κρεμμυδιού
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • ανάλογη φρυγανιά κοπανισμένη
  • αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τις πατάτες με τα φλούδια.
Τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ ζεστές. Τις βάζετε σε λεκανίτσα και προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και τα λοιπά υλικά, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνετε καλά το μείγμα.
Παίρνετε λίγο-λίγο και το πλάθετε σε στρογγυλά ή κυλινδρικά σχήματα.
Χτυπάτε ελαφρά το ασπράδι με 2 κουταλιές νερό και τυλίγοντας μια-μια κροκέτα σε φρυγανιά τη βουτάτε στο ασπράδι,κατόπιν πάλι σε φρυγανιά και την τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
Τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί και κατόπιν τις σερβίρετε ή αν πρόκειται να τις σερβίρετε αργότερα, τις τοποθετείτε σε πυρέξ,για να διατηρούνται ζεστές.

Σημειώσεις συνταγής

Ο πολτός του κρεμμυδιού επιτυγχάνεται όταν τρίψετε το κρεμμύδι σε ψιλό τρίφτη. Τότε πέφτει σαν υγρό.

Ψήφισε την συνταγή
Κατηγορία:
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Είπαν για την συνταγή Κροκέτες πατάτας