Καλαμαράκια με κρητική γραβιέρα
Μοναδική συνταγή για τα αγαπημένα καλαμαράκια με άρωμα Κρήτης!
- Κατηγορία: Καθαρά Δευτερα
- Σερβίρει 5
- Εύκολο
Υλικά
- 1 κιλό καλαμαράκια μικρά ή κομμένα σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
- 1 ποτηράκι ούζο
- 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 300 γρ. κρητική γραβιέρα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Σβήνουμε με το ούζο, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα καλαμαράκια να ψηθούν για 15 λεπτά. (προσοχή μην παραψηθούν και σκληρύνουν)
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το βασιλικό, πιπέρι και το τυρί και σκεπάζουμε για λίγο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σημειώσεις συνταγής
Αντί για φρέσκο βασιλικό μπορούμε να βάλουμε μαϊντανό ή άνηθο.