Σουφλέ πράσου με γραβιέρα

Σουφλέ πράσου με γραβιέρα - συνταγές μαγερικής - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Ορεκτικά
  • Σερβίρει 6
  • Average: 5 (2 votes)

Υλικά

  • 4 κ. σ. αλεύρι
  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • 1/2 λίτρο γάλα χλιαρό
  • 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 150 γρ. γραβιέρα χοντροκομμένη
  • 150 γρ. ένταμ χοντροκομμένο
  • 4 κ. σ. γιαούρτι
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 πράσα ψιλοκομμένα
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 5 αβγά χωρισμένα
  • βούτυρο και φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνουμε σε ένα τηγανάκι ελαιόλαδο και σοτάρουμε αρχικά το πράσο και στη συνέχεια το μπέικον μαζί με πιπέρι. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε για να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Μόλις πάρει θερμοκρασία δωματίου η μπεσαμέλ, ρίχνουμε μέσα τους κρόκους αυγού και το μείγμα πράσου. Εντωμεταξύ έχουμε χτυπήσει τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε και αυτά σιγά-σιγά στο μείγμα.
  2. Παίρνουμε ένα ειδικό πυρίμαχο σκεύος για ψήσιμο σουφλέ και το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
  3. Ακολούθως το γεμίζουμε με το μείγμα τυριών και πράσου κατά τα 3/4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 15 λεπτά.

Σημειώσεις συνταγής

Καλό είναι να σερβίρουμε ζεστό για να είναι πιο αφράτο και απολαυστικό!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα