Πορτοκαλόπιτα
Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα από τα πιο εύκολα και γευστικά γλυκά, στο μαγειρικό σας οπλοστάσιο. Δροσερή και φρουτώδης γεύση που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς συνδαιτυμόνες.
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι
- 4 αυγά
- 1 βανίλια
- 1 φακελάκι μπείκιν πάουντερ
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Για το σιρόπι :
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- Φλούδα ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε σε κομμάτια τα φύλλα κρούστας και τα αφήνουμε να ξεραθούν για μισή μέρα ή λίγες ώρες.
- Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά.
- Τοποθετούμε τα φύλλα σε ένα μετρίου μεγέθους ταψί.
- Περιχύνουμε το μείγμα να απλωθεί καλά παντού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδοψηθεί το γλυκό.
- Μόλις κρυώσει καλά το γλυκό το χαράζουμε σε κομμάτια.
- Περιχύνουμε με το σιρόπι το γλυκό.
- Μόλις κρυώσει το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι.
Σημειώσεις συνταγής
Το γλυκό πρέπει να είναι εντελώς κρύο και το σιρόπι ζεστό ή το ανάποδο.
Αν θέλουμε ,κρατάμε τις φλούδες πορτοκάλι που έβρασαν μαζί με το σιρόπι και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά καρεδάκια.
Τις ρίχνουμε ξανά μέσα στο σιρόπι όταν περιχύνουμε το γλυκό για περισσότερη γεύση.