Ντολμαδάκια γιαλατζή με αμπελόφυλλα

Ντολμαδάκια γιαλατζή με αμπελόφυλλα - www.sidages.gr

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με αμπελόφυλλα : η γεύση συναντά τις ρίζες και δημιουργείται ένας μαγευτικός γαστριμαργικός συνδυασμός.

  • Κατηγορία: Λαχανικά
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4.3 (20 votes)

Υλικά

  • 350 γραμ. αμπελόφυλλα
  • 1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα
  • 100 γραμ.κουκουνάρι
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 3-4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 λεμόνια(χυμό)
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεματάτε τα αμπελόφυλλα.τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα στραγγίζετε.
  2. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι να μαραθεί,προσθέτετε το ρύζι,τον άνηθο,το δυόσμο,αλάτι,πιπέρι,κουκουνάρι,1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και τα αφήνετε να βράσουν 10 λεπτά.
  3. Από το μείγμα αυτό βάζετε μια κουταλιά με ένα κουταλάκι του γλυκού,επάνω σε κάθε κληματόφυλλο και τα τυλίγετε ένα-ένα.
  4. Τα τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα κυκλικά,αφού προηγουμένως έχετε στρώσει με αμπελόφυλλα το κάτω μέρος της κατσαρόλας και προσθέτετε το ανάλογο νερό και το λεμόνι.
  5. Τα σκεπάζετε με 1 πιάτο να μη διαλυθούν επί 45 λεπτά περίπου,ώστε το φαγητό να μείνει μόνο με το λάδι του.
  6. Σερβίρετε τα ντολμαδάκια κρύα.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα