Ντολμαδάκια γιαλαντζί
Ντολμαδάκια γιαλαντζί μια υπέροχη, παραδοσιακή συνταγή, για ντολμαδάκια με μυρωδικά. Ιδανικά και την νηστεία.
Υλικά
- 300 γρ. αμπελόφυλλα
- 600 γρ. κρεμμυδάκια (φρέσκα)
- 1 Φλ. λάδι
- 1 Φλ. ρύζι
- 1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
- 1 ματσάκι δυόσμο (ψιλοκομμένο)
- 1 λεμόνι (χυμός)
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
- Σοτάρουμε για 4 λεπτά τα κρεμμυδάκια με το μισό λάδι.
- Μετά από λίγο προσθέτουμε το ρύζι, 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό και τέλος τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι και το χυμό λεμονιού.
- Βράζουμε το μείγμα για 4-5 λεπτά.
- Τυλίγουμε κάθε φύλλο με μια κουταλιά του γλυκού από το μείγμα.
- Τοποθετούμε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα, κυκλικά, πολύ κοντά το ένα στο άλλο.
- Σκεπάζουμε τα ντολμαδάκια με ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού και 2
- φλυτζάνια νερό.
- Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα περίπου, μέχρι να πιουν το νερό και να βράσει το ρύζι.
- Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια γιαλαντζί κρύα, γαρνιρισμένα με φέτες λεμονιού.
- Καλή μας όρεξη!